• Forsiden
 • Om JGS
 • JGS-NYT
 • Indmeldelse
  Links:
 •  Danmark
 •  Finland
 •  Norge
 •  Sverige
 •  Holocaust
 •  Andet
 •  Interessante websites
 •  Links fra JGS-NYT

 •  

  Jødisk Genealogisk Selskab i Danmark
  Jødisk Slægtshistorisk Selskab


  YAD VASHEMS KAMPAGNE

  Yad Vashem i Jerusalem blev oprettet af det israelske parlament, Knesset, i 1953 med det formål at dokumentere det jødiske folks historie under Holocaust, at sikre mindet om hver enkelt af de 6 millioner ofre, og at videregive historien om Holocaust til kommende generationer via Yad Vashems arkiver, bibliotek, skole, museer og ære de ikke-jøder, der hjalp jøder til at overleve: "The Righteous Among the Nations".

  I 1955 påbegyndte Yad Vashem indsamling af oplysninger og vidnesbyrd om hver enkelt person, der omkom under Holocaust. Indtil 2004 var der indsamlet omkring 2 millioner vidnesbyrd (Pages of Testimony). Og mange er valfartet til Yad Vashem for at søge oplysninger om familiemedlemmer, som forsvandt under Holocaust.

  I november 2004, åbnede Yad Vashem The Central Database of Shoah Victims Names på sit website yadvashem.org. Denne revolutionerende Holocaust-database gjorde det muligt for brugere verden over fra deres egen stue at finde navne, fotografier og korte biografier. Samtidig blev det muligt via computer hjemmefra at indsende oplysninger om - og måske fotos af - ofre, der endnu ikke er registreret i Yad Vashem. Siden 2004 - på knapt to år - er der indsendt yderligere ca. 1 million PoT (Pages of Testimony/ vidnesbyrd), så der nu er omkring 3 millioner.

  YAD VASHEMS KAMPAGNE

  Men der er stadig millioner af ukendte ofre og uidentificerede navne.

  Derfor har Yad Vashem nu iværksat en verdensomspændende kampagne i samarbejde med jødiske slægtshistoriske selskaber for at gengive Holocaustofrene deres navne og identitet.

  Jødisk Slægtshistorisk Selskab (JGS-Danmark) samarbejder med Yad Vashem og jødiske foreninger og samfund verden over. Dette vigtige projekt ligger i naturlig forlængelse af JGS-Danmarks arbejde og formål. Vi opfordrer alle personer og foreninger her i landet til at samarbejde med os og Yad Vashem.

  "Mindet om millioner af Holocaustofre vil snart forsvinde - glemt af alle efterhånden som de, der husker dem, forlader os" advarer Avner Shalev, bestyrelsesformand for Yad Vashem, "det er nu på tide at det jødiske folk arbejder sammen om at få registreret de manglende navne."

  HJÆLP YAD VASHEM

  Enhver, der har kendskab til jøder, der omkom under Holocaust - det være sig familiemedlemmer, venner, naboer, kolleger eller måske kun fjernere bekendte - anmodes om at indsende oplysninger til Yad Vashem. Det kan ske ved at udfylde et vidnesbyrg-skema (Page of Testimony (PoY)) eller online gennem "The Database of Shoah Victims' Names" på www.yadvashem.org eller gennem Jødisk Slægtshistorisk Selskab

  Der er sikkert mange, der har tænkt på at indsende oplysninger, men som tror, at andre allerede har gjort det. Det er dog let finde ud af, om det er tilfældet, - og JGS-Danmark vil meget gerne hjælpe med det. Det kan også være, at man er usikker på, hvorledes man bærer sig ad. Eller der kan være andre grunde til at man endnu ikke har fået det gjort…

  KAMPAGNEN I DANMARK STARTEDE 5. NOVEMBER 2006

  Kampagnen åbenede i Danmark den 5. november 2006 på WIZO-Basaren, hvor der var en stand for Yad Vashem med foldere med information, skemaer, videointerview med Elie Wiesel og Simone Veil, og hvor JGS-Danmark var til rådighed med informationer, vejledning og hjælp. Vi takker de mange, der besøgte Yad Vashem standen og fik udleveret vidnesbyrd-skemaer o.a. -->


  [Tilbage til menu] - [Tilbage til forsiden]
  Yderligere oplysninger: jgs-danmark@jgs-danmark.dk/
  Opdateret d. 11.10.2013 af Webmaster