• Forsiden
 • Om JGS
 • JGS-NYT
 • Betalingsvejledning
  Links:
 •  Danmark
 •  Finland
 •  Norge
 •  Sverige
 •  Holocaust
 •  Andet

  www.missing-identity.net

 •  

  Jødisk Genealogisk Selskab i Danmark


  Jødisk Genealogisk Selskab i Danmark (JGS) blev stiftet i 2004 med det formål at øge interessen for jødisk genealogi og slægtshistorie ved gennem møder, workshops og nyhedsbreve at muliggøre udveksling af erfaringer, gensidig hjælp og kontakt mellem medlemmerne. Målgruppen var alle, der interesserede sig for eller arbejdede med jødisk slægtsforskning og -historie - erfarne såvel som nybegyndere.

  Navnet Jødisk Genealogisk Selskab i Danmark blev valgt i stedet for Dansk Jødisk Genealogisk Selskab for at understrege, at det ikke kun drejede sig om forskning i Danmark. Jødisk slægtsforskning og -historie er ifølge sin natur i bogstavelig forstand grænseoverskridende, og arbejdsområdet for jødisk slægsforskning må derfor være hele verden. Derfor havde JGS et nært samarbejde med såvel nationale som internationale foreninger og institutioner med samme interesseområder.

  Ved generalforsamlingen 2013 besluttedes det at nedlægge JGS og i stedet blive en del af Selskabet for Dansk Jødisk Historie, da slægtsforskning og historie høre uløseligt sammen. Fem af JGS's bestyrelsesmedlemmer blev indvalgt i Selskabet for Dansk Jødisk Historie's bestyrelse ved Selskabes generalforsamling 2013. Jødisk slægtsforskning er derfor nu en underafdeling af Selskabet for Dansk Jødisk Historie.

  Jødisk Genealogisk Selskab i Danmark (JGS-Danmark) har fra sin start i 2004 været tilknyttet International Association of Jewish Genealogical Societies (IAJGS)" , dette medlemskab er nu overdraget til Selskabet for Dansk Jødisk Historie. IAJGS blev dannet i 1980 og har i dag omkring 80 jødisk genealogiske selskaber rundt omkring i verden. Siden 1981 har IAJGS afholdt internationale konferencer af meget høj standard. Konference 2014 finder sted i Salt Lake City, Utah, USA, 27. juli - 1. august. I 2015 afholdes konferencen i Jerusalem. Man kan følge med på Upcoming IAJGS Conferences on Jewish Genealogy.

  JGS-Danmark har fra sin start haft et tæt samarbejde med JewishGens specialgruppe for Danmark. Mange af de databaser, der allerede findes på - og er frit tilgængelige fra - Scandinavia SIGs website, vil være af interesse for, dem er søger oplysninger om slægten i Skandinavien. JGS-Danmark og Hamburger Gesellschaft für Jüdische Genealogie e.V. (JGS-Hamburg) har også haft et tæt samarbejde, der naturligvis udspringer af de tætte forbindelser, der gennem alle årene har været mellem jødiske familier i Danmark og i Nordtyskland (fx. Altona, Rendsburg, Wandsbeck m.fl.). Der har været afholdt fællesmøder mellem de to selskaber - skiftevis i Tyskland og Danmark, senest i Hamburg.

  JGS-Danmark blev optaget som medlem i Dansk Historisk Fællesråd fra 1. januar 2005, og dette medlemskab er nu også overtaget af Selskabet for Dansk Jødisk Historie.


  [Tilbage til menu] - [Tilbage til forsiden]
  Yderligere oplysninger: jgs-danmark@jgs-danmark.dk/
  Opdateret d. 11.10.2013 af Webmaster